BYEN TARM

Den lille vestjyske by Tarm har godt 4.000 indbyggere. Byen er fra omkring 1800-tallet, men først i 1875 kom der rigtig gang i byens udvikling, da den blev til stationsby for den vestjyske længdebane.

Aktiviteter i Tarm
Tarm by rummer en masse aktiviteter og fritidstilbud, bl.a. i det store idrætscenter med svømmehal, 2 idrætshaller, fitnesscenter m.v.

I byen finder du også Vestjysk Gymnasium, der oprindeligt blev bygget som Tarm Realskole i 1887 og senere ændret til gymnasium i 1938.

Shopping i Tarm
I Tarm har du alle muligheder for at gøre dine indkøb i en af byens butikker. Der er masser af både specialbutikker og fødevareforretninger.

Og der er endnu flere muligheder om sommeren på markedsdagene, hvor ca. 70 kræmmere fra både nær og fjern tropper op hver onsdag for at sælge deres varer.

Hattemagerhuset i Tarm

“Hattemagerhuset” er Tarms ældst bevarede hus fra omkring 1800. Navnet stammer fra husets oprindelige beboer, som ernærede sig ved at sy hatte. I dag er huset museum og ligger lige vest for området.

Kører du mod vest er der kun ca. 10 km. til Ringkøbing Fjord. Besøger man f.eks Bork Havn får man en blanding af en moderne turistby og et gammeldags fiskerleje.